torsdag 17 februari 2011

Handeln med utsläppsrättigheter - en utmärkt affärsidé?Vem eller vilka, ligger bakom den ekonomiska hanteringen med utsläppsrättigheter i världen?

Är inte detta en mycket märklig för att inte säga imaginär företeelse! Hur kan man överhuvudtaget handla med något med en sådan luftig substans, det har klara paralleller med pyramidspel och entreprenörskap på mycket hög nivå!
Det här intressanta klippet fick mig att fundera vidare över den i mitt tycke mycket uppblåsta debatten kring klimatförändringar, på grund av de ökande utsläppen av koldioxid.
När nu Sveriges regering förklarar att de inte behöver sina upphandlade rättigheter, eftersom vi klarat av att skära ner utsläppen, och nu står i begrepp att sälja ut sina/våra utsläppsrättigheter , verkar det rena "snurren"! Vad är det egentligen man handlar med? Varför är det så tyst om klimatfrågorna idag? Det är inga småsummor regeringen har investerat på "koldioxidbörsen"...
Riksrevisionen är kritisk, och ställer regeringen mot väggen med anledning av sättet som utsläppsrättigheterna hanterats på, heder och tack för det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar