tisdag 16 november 2010

Jenny Diski ilsknar till i en intervju där man kommer in på frågan om Labours utveckling till New Labour, under Tony Blairs styre.


Den brittiska författaren Jenny Diski hamnar i en animerad diskussion angående den politiska utvecklingen i England efter New Labours inträde på den politiska scenen 1997. Det känns bra att hon tar bladet från munnen och säger vad hon tänker, det är ganska ovanligt i dagens politiska verklighet!
Efter den turbulenta utvecklingen från 1990-talets politiska och ekonomiska utveckling till dagens kapitalistiska/konservativa konsensus angående den nyliberala ideologin; "satsa på dig själv"-syndromet, står nu de europeiska socialdemokratiska partierna inför en identitetskris av stora mått.

Ökade inkomsklyftor och arbetslöshet hotar att slita sönder ekonomierna; motsättningarna ökar. - Vad gör vänstern? - Finns det en överhuvudtaget något motstånd?
Liksom Jenny Diski i sin artikel, känner jag mig tveksam till vad politiker egentligen står för idag. Är det bara valen som gäller - och däremellan intet. Kontraktet skrivs inte bara av en kontrahent. Politiker se upp!

Playing the wait-and-see long game

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar