tisdag 1 november 2011

Grekisk folkomröstning - En möjlighet för greklands medborgare att bli tagna på allvar?

Det här var ett klokt drag av den Grekiska regeringen. Att genomföra en folkomröstning tar tid, men ibland måste demokratin få ta tid,oavsett vad aktiemarknaden säger.
Det är dags att statuera ett demokratins exempel... att testa de gränser EU och EMU satt upp för de stater som omfattas av de gemensamma reglerna som antagits av samarbetsstaterna tillsammans. Hur djupt går den demokratiska tanken egentligen i EU? Är de folket inom respektive stat, eller bankerna, storföretagen och aktieägarna som ska avgöra hur den politiken/ekonomiska makten ska styras?


Det är kanske också är på tiden att de ledande inom EU/EMU erkänner att det kapitalet som styr hela EUs grundläggande ideologi , inte medborgarna. Demokrati som styrelseskick innebär för resten av världens stater att de bekänna sig till tron på kapitalets makt, och att de visar resultat, som ska godkännas av de fortfarande ledande staterna i västvärlden, samt IMF och Världsbanken. Trovärdigheten börjar gå förlorad. Det Grekiska folket har sagt ifrån, hoppas att de orkar stå på sig i folkomröstning! Ett stöd från övriga EU-staters medborgare vore inte fel! Även utanför EU händer det saker av intresse, fackföreningsrörelsen agerar tillsammans med


IWW/Occupy Wall Street rörelsen och uppmanar till en dag av global generalstrejk, idag den 2 november!


Läs mer om frågan i: Europaportalen , Svd


Följ utvecklingen angående förslaget om folkomröstning i Grekland:
SR /Godmorgon Sverige/Den främsta demokratin , SvD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar